Pārlekt uz galveno saturu
Brivpratigais-darbs-un-pilsoniska-lidzdaliba

20.04. aicinām uz vebināru “Ko jauniešiem darīt nemiera laikos? Brīvprātīgais darbs un pilsoniskā līdzdalība”

05.04.2022. 18:00
Jaunatne

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 20. aprīlī plkst. 10.30 aicina jaunatnes darbiniekus un citus interesentus uz otro vebināru ciklā “Jaunieši nemiera laikos” – “Ko jauniešiem darīt nemiera laikos? Brīvprātīgais darbs un pilsoniskā līdzdalība”.

Par vebināru

Vebinārā dalībnieki uzzinās, ko darīt un nedarīt, ja vēlamies atbalstīt citus nemiera laikos. Plānota organizāciju un pašvaldību dalība, kuras jau šobrīd sniedz atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas ieradušies Latvijā. Jaunatnes darbiniece no Ukrainas dalīsies pieredzes stāstā par karā piedzīvoto un situāciju Ukrainā jaunatnes darba jomā.

Dalībnieki

  • Vebināru iesāks Latvijas Platformas attīstības sadarbībai (LAPAS) direktore un sabiedriskā aktīviste Inese Vaivare, daloties ar to, ko darīt un nedarīt, ja vēlamies palīdzēt un kā neradīt haosu.
  • Ar pieredzi atbalsta sniegšanā Ukrainas iedzīvotājiem, kuri ierodas Latvijā, dalīsies Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes Tūrisma un jaunatnes darba koordinatore Elīna Diskača.
  • Vebināra izskaņā uzrunāsim Irinu Bodanr (Iryna Bodnar), jaunatnes darbinieci no Ukrainas. Irina dalīsies pieredzē par pašreizējo situāciju Ukrainā, kā arī aktualitātēm jaunatnes darba jomā.

Vebinārs notiks latviešu un angļu valodās. Reģistrācija vebināram līdz tā sākumam pieejama šeit.  

Par vebināru ciklu “Jaunieši nemiera laikos”

Lai padziļinātu zināšanas par to, kā palīdzēt gan Latvijas, gan Ukrainas jauniešiem, 2022. gada aprīlī un maijā (JSPA) organizēs četru vebināru ciklu, kura laikā tiks sniegts atbalsts jaunatnes jomā iesaistītajiem pašreizējos krīzes apstākļos. Vebināra mērķauditorija ir jaunatnes darbinieki, skolotāji un jaunieši. Ciklā plānotie vebināri: